Πώς να εντοπίσετε και να θεραπεύσετε μολυσμένες κυψέλες

Πώς να εντοπίσετε και να θεραπεύσετε μολυσμένες κυψέλες

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Οι φουσκάλες είναι οδυνηροί ερεθισμοί του δέρματος που συμβαίνουν λόγω τριβής. Εάν εκρήγνυται μια κυψέλη, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην πληγή και να προκαλέσουν λοίμωξη του δέρματος.

Ορισμένοι τύποι κυψέλης αναπτύσσονται όταν το δέρμα τρίβεται σε άλλα μέρη του σώματος ή των ενδυμάτων. Μοιάζουν με μια μικρή τσέπη από ανυψωμένο δέρμα που περιέχει ένα καθαρό υγρό.

Οι κυψέλες μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο σώμα, αλλά μπορεί να είναι πιο συνηθισμένες στα πόδια. Σφιχτά ή κακώς προσαρμοσμένα παπούτσια που τρίβουν τα τακούνια ή τα δάχτυλα των ποδιών για μια παρατεταμένη περίοδο μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες.

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς να εντοπίζουμε και να θεραπεύουμε τις μολυσμένες φουσκάλες, να συζητήσουμε τις πιθανές επιπλοκές τους και να παρέχουμε συμβουλές για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

Πώς να πείτε εάν μια κυψέλη έχει μολυνθεί

Οι περισσότερες φουσκάλες θα θεραπευτούν μόνοι τους. Συνήθως, το υγρό θα αποστραγγιστεί κατά τις πρώτες ημέρες. Η “οροφή” της κυψέλης θα προστατεύσει την περιοχή, ενώ ένα νέο στρώμα δέρματος σχηματίζεται από κάτω. Τελικά, το φουσκωμένο δέρμα θα ξεφλουδίσει μακριά. Η όλη διαδικασία επούλωσης τείνει να διαρκέσει 1-2 εβδομάδες.

Όταν ανοίγει μια κυψέλη, τα μικρόβια μπορούν να εισέλθουν στην πληγή και να προκαλέσουν λοίμωξη του δέρματος. Οι κυψέλες μπορεί να ανοίξουν αν συναντήσουν τη συνεχή τριβή ή αν κάποιος σκάει ή αποστραγγίζει την κυψέλη.

Τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι η λοίμωξη μιας κυψέλης περιλαμβάνει: > Ο πόνος που χειροτερεύει και όχι καλύτερα με την πάροδο του χρόνου

 • διόγκωση που χειροτερεύει και όχι καλύτερα με την πάροδο του χρόνου
 • Το υγρό γίνεται συννεφιασμένο ή μοιάζει με πύο
 • κιτρινωπό κρούστα Η περιοχή
 • Τρυψία στην περιοχή
 • θεραπείες και πρώτες βοήθειες

  Οι άνθρωποι μπορούν συνήθως να αντιμετωπίζουν φουσκάλες στο σπίτι. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή και στεγνή.

  Για να ελαχιστοποιηθεί η δυσφορία και να αποφευχθεί η επιδείνωση της κυψέλης, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μαλακό ντύσιμο ή μαξιλάρι για να προστατεύσουν τις φουσκάλες σε περιοχές που μπορεί να τρίβουν, όπως τα πέλματα των ποδιών. Μπορούν να κόψουν το μαξιλάρι σε έναν κύκλο με μια τρύπα στη μέση, να το ασφαλίσουν γύρω από την κυψέλη και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τον επίδεσμο στην κορυφή.

  Για να αποφευχθεί η μόλυνση, είναι καλύτερο να αποφύγετε την εμφάνιση ή την αποστράγγιση μιας κυψέλης όπου είναι δυνατόν. Ωστόσο, εάν μια κυψέλη είναι πολύ μεγάλη ή οδυνηρή, ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί να το αποστραγγίσει.

  Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, για να στραγγίξει σωστά μια κυψέλη, ένα άτομο θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

 • Τραβήξτε απαλά μια άκρη της κυψέλης για να επιτρέψετε σε κάποιο από τα υγρά να αποστραγγιστούν.
 • Πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε την κορυφή της κυψέλης, καθώς αφήνοντας αυτό θα προστατεύσει το δέρμα κάτω.
 • Καλύψτε χαλαρά με έναν επίδεσμο, ανεβάζοντας το ντύσιμο λίγο στη μέση για να δώσετε στον φουσκωτό χώρο για να μετακινηθείτε.
 • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποστείρωση της βελόνας με τρίψιμο αλκοόλ δεν εγγυάται ότι η περιοχή δεν θα μολυνθεί. Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις, όπως εκείνοι που μπορούν να εμφανιστούν στον διαβήτη, μπορεί να επιθυμούν να επισκεφθούν έναν δερματολόγο, οι οποίοι μπορούν να αποστραγγίσουν την κυψέλη χρησιμοποιώντας πιο αποστειρωμένα εργαλεία.

  Εάν μολυνθεί μια κυψέλη, το άτομο θα πρέπει να μιλήσει σε γιατρό. Ο γιατρός συνήθως θα συνταγογραφεί δισκία αντιβιοτικών ή μια τοπική αλοιφή ή κρέμα για να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει τα βακτηρίδια που προκαλούν τη λοίμωξη.

  Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν επίδειξη blister για να προστατεύσουν το δέρμα και ενδεχομένως να επιταχύνουν την επούλωση. Πολλές ποικιλίες και μεγέθη διατίθενται σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και σε απευθείας σύνδεση. Εάν ένα άτομο υποπτεύεται μια λοίμωξη από το δέρμα, θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση μαξιλαριών κυψέλης εκτός εάν ένας γιατρός τους συνιστά.

  Πιθανές επιπλοκές

  Η παρατήρηση και η θεραπεία της μόλυνσης νωρίς θα αποτρέψει συνήθως επιπλοκές. Χωρίς θεραπεία, η λοίμωξη μπορεί ενδεχομένως να περιλαμβάνει περισσότερες περιοχές του δέρματος ή να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

  Αυτή η εξάπλωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνθήκες υγείας, όπως:

  κυτταρίτιδα

  Η κυτταρίτιδα είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος που μπορεί να είναι σοβαρή.

  συμβαίνει όταν τα μικρόβια μπαίνουν στα βαθιά στρώματα του δέρματος και επηρεάζουν τον ιστό κάτω. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αναπτύξουν πυρετό και φουσκάλες στην επιφάνεια της μολυσμένης περιοχής.

  κόκκινο ή πρησμένο δέρμα που αισθάνεται ζεστό ή τρυφερό είναι το πρώτο σημάδι της κυτταρίτιδας. Εάν ένα άτομο δεν παίρνει θεραπεία, η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος.

  Όποιος ανησυχεί ότι έχει κυτταρίτιδα θα πρέπει να μιλήσει σε γιατρό το συντομότερο δυνατό.

  βακτηριαιμία

  Η βακτηριαιμία αναφέρεται σε βακτήρια στο αίμα. Αυτό συμβαίνει όταν μια λοίμωξη σε ένα μέρος του σώματος εξαπλώνεται στην κυκλοφορία του αίματος.

  σηψαιμία

  Η σήψη συμβαίνει όταν το σώμα αντιδρά πολύ έντονα στα μικρόβια καθώς εξαπλώνεται μέσω του αίματος.

  Το σώμα χρησιμοποιεί φλεγμονή ως μέρος του φυσικού αμυντικού συστήματος. Καθώς εργάζεται για την καταπολέμηση των μικρών στο αίμα, η φλεγμονή και οι προκύπτουσες αλλαγές στη ροή του αίματος προκαλούν απειλητική για τη ζωή δυσλειτουργία των οργάνων.

  Μερικές φορές, η σήψη μπορεί να οδηγήσει σε σηπτικό σοκ. Σε αυτή την περίπτωση, το άτομο απαιτεί ορισμένα φάρμακα για να διατηρήσουν την αρτηριακή πίεση σε ασφαλές επίπεδο.

  Σημάδια και συμπτώματα που έχει εξαπλωθεί μια λοίμωξη στο αίμα μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Αλλαγές στην ψυχική κατάσταση, όπως σύγχυση ή μειωμένη συνειδητοποίηση
  • Ένας γρήγορος καρδιακός παλμός
  • urinating πολύ λίγα
  • δυσκολίες αναπνοής
  • < Li> Αδυναμία

  • Ζάλη

  Όποιος βιώνει αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική φροντίδα.

  Διαβήτης και φουσκάλες

  Οι άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από τις φουσκάλες στα πόδια τους επειδή μερικοί άνθρωποι που είχαν την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να αισθάνονται πόνο σε αυτό το μέρος του το σώμα. Ως αποτέλεσμα, μια κυψέλη μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μολυνθεί ή να προχωρήσει σε ένα έλκος.

  Τα άτομα με διαβήτη που εξαρτάται από την ινσουλίνη έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης έλκους ποδιών.

  άτομα με νεφρό, μάτι και καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με διαβήτη, καθώς και όσοι καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ, ενδέχεται επίσης να αναπτύξουν έλκος ποδιών.

  Συμβουλές για θεραπευτικές φουσκάλες

  Οι άνθρωποι πρέπει να κρατούν φουσκάλες καθαρές και στεγνές καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου θεραπείας. Για να διατηρήσουν την περιοχή καθαρή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν σαπούνι και νερό και στη συνέχεια να την καλύψουν με ένα χαλαρό επίδεσμο.

  Εάν οι φουσκάλες σκάβουν, μπορούν να βάλουν βαζελίνη στην περιοχή και να την καλύψουν με ένα Band-Aid κάθε μέρα μέχρι να θεραπεύσει. Όπως και με τις μη μολυσμένες φουσκάλες, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν επένδυση για να προστατεύσουν τις πληγές στα πέλματα των ποδιών.

  Είναι καλύτερο να αποφύγετε την πίεση στην περιοχή, αν είναι δυνατόν. Εάν τα σφιχτά παπούτσια προκάλεσαν την κυψέλη, για παράδειγμα, ένα άτομο πρέπει να αποφύγει να τα φορέσει μέχρι να τελειώσει η διαδικασία επούλωσης.

  over-the-counter τοπικά αντιβιοτικά, όπως η νεοσπορίνη, δεν είναι κατάλληλα, καθώς υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να προκαλέσουν ένα εξάνθημα που ονομάζεται αλλεργική δερματίτιδα επαφής σε ορισμένα άτομα.

  Περίληψη

  Οι φουσκάλες είναι κοινές, ειδικά στα πόδια. Η πίεση ή η τριβή, ενδεχομένως από το να φορούν σφιχτά ή κακώς προσαρμοσμένα παπούτσια, μπορεί συχνά να τα προκαλέσει. Μοιάζουν με μικρές, γεμάτες με υγρά τσέπες του δέρματος.

  Οι κυψέλες θα θεραπεύονται συνήθως μόνοι τους πάνω από 1-2 εβδομάδες. Οι φουσκάλες μπορούν να μολυνθούν εάν το δέρμα πάνω από την κορυφή των σπασίματος των κυψέλων, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν. Εάν ένα άτομο αποστραγγίζει την κυψέλη ή σκάει, αυτό μπορεί να κάνει τη μόλυνση πιο πιθανή.

  Χωρίς θεραπεία, οι λοιμώξεις μπορούν να ταξιδεύουν γύρω από το σώμα στο δέρμα ή στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες, όπως κυτταρίτιδα ή σηψαιμία.

  Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να έχει μολυσμένη κυψέλη θα πρέπει να μιλήσει σε έναν γιατρό.

  • μολυσματικές ασθένειες/βακτηρίδια/ιοί
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα
  • ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.