Hogyan lehet azonosítani és kezelni a fertőzött hólyagokat

Hogyan lehet azonosítani és kezelni a fertőzött hólyagokat

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A hólyagok fájdalmas bőrirritációk, amelyek súrlódás miatt fordulnak elő. Ha egy buborékcsomagol, a baktériumok beléphetnek a sebbe, és bőrfertőzést okozhatnak.

Bizonyos típusú hólyagok alakulnak ki, amikor a bőr dörzsöli a test más részein vagy ruházatához. Úgy néznek ki, mint egy kis emelt bőr zseb, amely tiszta folyadékot tartalmaz.

A hólyagok a test bárhol fejlődhetnek, de lehet a leggyakoribb a lábán. A szoros vagy rosszul illő cipők, amelyek hosszabb ideig dörzsölik a sarkot vagy a lábujját, hólyagokat okozhatnak.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan lehet azonosítani és kezelni a fertőzött hólyagokat, megvitathatjuk azok lehetséges szövődményeit, és tippeket adunk a gyógyulási folyamat felgyorsításához.

Hogyan lehet megmondani, hogy a hólyag fertőzött -e

A legtöbb hólyag önmagában gyógyul meg. Általában a folyadék az első napokban elmosódik. A hólyag „teteje” megvédi a területet, míg az alatta egy új bőrréteg alakul ki. Végül a hólyagos bőr meghámozza. A teljes gyógyulási folyamat általában 1–2 hétig tart.

Ha egy hólyagos eltörik, a baktériumok beléphetnek a sebbe, és bőrfertőzést okozhatnak. A hólyagok nyitva lehetnek, ha továbbra is súrlódnak, vagy ha valaki felbukkan vagy eldobja a hólyagot.

A hólyag fertőzését jelző tünetek a következők:

 • A bombázás körüli bőrpír súlyosbodása, bár ez nem feltétlenül nyilvánvaló a sötétebb bőrű embereknél
 • fájdalom, amely az idő múlásával inkább rosszabb, mint jobb, mint jobb
 • duzzanat, amely inkább rosszabbá válik, mint az idő múlásával
 • A folyadék felhős vagy a PUS -hoz hasonlít. A terület
 • A térség gyengédsége

kezelések és elsősegély

Az emberek általában otthon kezelhetik a hólyagokat. A legfontosabb dolog az, hogy a terület tiszta és száraz maradjon.

A diszkomfort minimalizálása és a hólyag rosszabbodása elkerülése érdekében az emberek lágy kötszert vagy párnát használhatnak a dörzsölhető területeken, például a lábak talpának védelmére. Meg tudják vágni a párnát egy körbe, amelynek közepén lyuk van, ezt rögzíthetik a hólyag körül, majd felhordhatják a kötszer tetejét.

A fertőzés megakadályozása érdekében a legjobb, ha elkerüljük a hólyag felugrását vagy ürítését, ahol lehetséges. Ha azonban a hólyag nagyon nagy vagy fájdalmas, akkor az embernek el kell engednie.

Az Amerikai Dermatológiai Akadémia szerint a hólyag megfelelő leeresztése érdekében az embernek az alábbi lépéseket kell követnie:

 1. Használjon alkohol dörzsölését egy kis tű sterilizálásához.
 2. Finoman átszúrja a hólyag egyik szélét, hogy a folyadék egy része leereszkedjen.
 3. Mossa meg a területet szappannal és vízzel, ügyelve arra, hogy ne távolítsa el a hólyag tetejét, mivel ez megvédi az alábbi bőrt.
 4. Fedezze le lazán egy kötszerrel, és egy kicsit közepén emeli az öltözködést, hogy a hólyagos teret mozgathassa.

Fontos megjegyezni, hogy a tű sterilizálása alkohollal nem garantálja, hogy a terület nem fertőzött. Azok az emberek, akik hajlamosak a fertőzésekre, például a cukorbetegségben előforduló esetekben, szeretnének ellátogatni egy bőrgyógyászba, aki sterilebb szerszámokkal engedheti el a hólyagot.

Ha a hólyag fertőzött, akkor a személynek orvossal kell beszélnie. Az orvos általában antibiotikus tablettákat vagy aktuális kenőcsöket vagy krémet ír fel, hogy segítse a testet a fertőzést okozó baktériumok elleni küzdelemben.

Az emberek hólyagos kötszereket is használhatnak a bőr védelme és a gyógyulás potenciális felgyorsítása érdekében. Számos fajta és méret érhető el a gyógyszertárakban, a szupermarketekben és az interneten. Ha valaki bőrfertőzést gyanít, akkor kerülni kell a hólyagos párnák használatát, hacsak az orvos nem javasolja őket.

Lehetséges szövődmények

A fertőzés korai észlelése és kezelése általában megakadályozza a szövődményeket. Kezelés nélkül a fertőzés potenciálisan bevonhatja a bőr több területét, vagy beléphet a véráramba.

Ez a terjedés súlyos egészségi állapothoz vezethet, például:

Cellulitis

A cellulitis egy gyakori bőrfertőzés, amely súlyos lehet.

akkor fordul elő, amikor a baktériumok bejutnak a mély bőrrétegekbe, és befolyásolják az alatta lévő szövetet. Az embereknek láz és hólyagok is kialakulhatnak a fertőzött terület felületén.

Piros vagy duzzadt bőr, amely melegnek vagy gyengédnek érzi magát, a cellulitisz első jele. Ha valaki nem kap kezelést, akkor a fertőzés elterjedhet a véráramba.

Bárki, aki aggódik amiatt, cellulitiszük van, a lehető leghamarabb beszélnie kell az orvossal.

Bacteremia

A baktériumok a vér baktériumaira utalnak. Ez akkor fordul elő, amikor a test egyik részében fertőzés a véráramba terjed.

szepszis

szepszis akkor fordul elő, amikor a test túl erősen reagál a baktériumokra, amikor a vérben terjednek.

A test a gyulladást használja a természetes védelmi rendszer részeként. Mivel a vér baktériumaival küzd, a gyulladás és az ebből eredő véráramlás változásai életveszélyes szerv diszfunkciót okoznak.

A szepszis néha szeptikus sokkhoz vezethet. Ebben a helyzetben a személynek bizonyos gyógyszereket igényel a vérnyomás biztonságos szinten tartása érdekében.

A fertőzés által a vérre terjedő tünetek és tünetek között szerepelhet:

 • láz
 • Nagyon alacsony testhőmérséklet hideghidegezéssel és erőszakos remegéssel li
 • A mentális státus változásai, például a zavart vagy a csökkentett tudatosság
 • Gyors szívverés
 • Nagyon kevés vizelés
 • Légzési nehézségek
 • gyengeség
 • szédülés

Azoknak a személyeknek, akik ezeket a tüneteket tapasztalják, azonnal orvosi ellátást kell kérnie.

cukorbetegség és hólyagok

A cukorbetegségben szenvedő embereknek rendkívül óvatosnak kell lenniük a lábukon lévő hólyagokról, mert néhány embernek, akiknek hosszú ideje feltételezték, nem tudnak fájdalmat érezni a fájdalomnak ebben a részében a test. Ennek eredményeként a hólyag észrevétlenül maradhat, növelve annak esélyét, hogy megfertőződjön vagy fekélybe kerüljön.

Az inzulinfüggő cukorbetegségben szenvedő embereknél nagyobb a kockázata a lábfekély kialakulásának.

A cukorbetegséggel kapcsolatos vese-, szem- és szívbetegségben szenvedő egyének, valamint azok, akik alkoholt dohányoznak vagy isznak, szintén valószínűleg lábfekély alakulnak ki.

Tippek a hólyagok gyógyításához

Az embereknek a hólyagokat tiszta és száraznak kell tartaniuk a gyógyulási időszak alatt. A terület tisztaságának megőrzése érdekében szappant és vizet használhat, majd laza kötszerrel lefedhetik.

Ha a hólyagos felbukkan, akkor a vazelint a területre helyezhetik, és minden nap egy sávsegédt fedezhetnek, amíg meg nem gyógyul. Mint a nem fertőzött hólyagok esetében, az emberek párnázást használhatnak a lábak talpán lévő sebek védelmére.

A legjobb, ha lehetséges, ha lehetséges, hogy a területre nyomást gyakoroljon. Ha például a szűk cipő okozta a hólyagot, akkor az embernek kerülnie kell a viselését, amíg a gyógyulási folyamat befejeződött. A

tőzsdén kívüli topikális antibiotikumok, például a neosporin, nem alkalmasak, mivel egyes egyéneknél allergiás kontakt dermatitisnek nevezett kiütést okoznak.

Összegzés

A hólyagok gyakoriak, különösen a lábakon. A nyomás vagy a súrlódás, amely potenciálisan szűk vagy rosszul illő cipő viselése miatt, gyakran okozhatja őket. Úgy néznek ki, mint kicsi, folyadékkal töltött bőrzsebek.

A hólyagok általában önmagukban gyógyulnak 1–2 hét alatt. A hólyagok megfertőződhetnek, ha a hólyag tetején lévő bőr megszakad, lehetővé téve a baktériumok bejutását. Ha egy személy elvezeti a hólyagot, vagy az, hogy felbukkan, ez valószínűbbé teheti a fertőzést.

Kezelés nélkül a fertőzések a bőrön vagy a véráramban mozoghatnak, ami potenciálisan veszélyes egészségi állapothoz vezethet, például cellulitisz vagy szepszishez.

Bárki, aki úgy gondolja, hogy fertőzött hólyagos lehet, beszéljen orvossal.

 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
 • Az alapellátás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, tudományos tanulmányokból származnak, akadémiai akadémiai Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.