Ovo bi bilo u redu, ako se odnosite na ketogenu prehranu.

Ovo bi bilo u redu, ako se odnosite na ketogenu prehranu.

Tada je sigurno reći da je iz tog razloga (i mnogih drugih!) Održavanje sretnih naših crijeva super.

Simptomi upale

Kronična upala zapravo nije nešto što možete vidjeti, pa se mjeri upalnim markerima u krvi, od kojih je jedan CRP ili C-reaktivni protein. Crijevna pitanja mogu biti i pokazatelji upale – poput one iz IBS ili IBD -a. Kardiovaskularnih bolesti? Rezultat dugoročne upale.

Nažalost, također možemo patiti od kronične upale jako dugo, a da nismo ni znali o tome.

Nažalost, mnoštvo tvrtki koristi nejasni koncept ‘upale’ kako bi uplašile ljude da kupuju ono što prodaju. Ovo je posebno popularna shema za dodatke i „wellness“ tvrtke poput Goop -a, između ostalih.

Ne želim da se bojite ili se bavite takvom taktikom, pa evo mojih preporuka za stvarno minimalno održavanje upale:

Kako smanjiti upalu

Iako upala zvuči zastrašujuće i da, to može rezultirati zdravstvenim problemima, postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti kako bi se zadržalo u zaljevu (imajte na umu da je neka upala normalna):

Prvo, držite se podalje od prehrambenih krajnosti.

keto light cijena u ljekarni Početna stranica

Prva krajnost je standardna američka prehrana koja ima visoke rafinirane ugljikohidrate (poput bijelog brašna, žitarica s niskim vlaknima, ultra obrađene žitarice itd.), Mnogo zasićenih masti i šećera, prerađenog mesa, loš unos voća i povrće i neadekvatne zdrave masti poput onih iz avokada, orašastih plodova i maslinovog ulja.

Druga ekstremnost je prehrambena dijeta koja zahtijeva da većina prehrane bude meso. Pročitao sam komentar Mesohere Dietera neki dan koji je rekao da tijelu ne treba vlakna osim “mesnih vlakana” poput kolagena. Pretpostavljam da kad netko želi vjerovati nečemu što loše, sačinjat će priču kako bi se prilagodio tom uvjerenju, i to je ono što je ta osoba učinila. U stvarnosti, prehrana koja razdvaja voće i povrće, pa čak i malu količinu cjelovitih žitarica, neće nam dati vlakna koja nam je potrebna za snižavanje upale.

kaže Neilson, “Zbog povezivanja crijeva i njegovog bakterijskog sadržaja s upalom, vlakna su jedna od najboljih anti-upala koje možete konzumirati. Vlakna pomažu oblikovati bakterijsku zajednicu u zdraviju, upalu zaštitnu upalu. ”

Dakle, jedite svoje povrće i ne slušajte nasumične ljude na Twitteru.

Razmotrite svoju prehranu u cjelini. Nitpicking svaki pojedini hranjivi sastojci koji jedete je iscrpljujući i usrani način da provedete svoje vrijeme. I zapamtite da upala nije povezana samo s prehranom, već i s načinom života.

Čini se da je protuupalna prehrana bogata plodom i povrćem i velikom dijelu vlakana (a ne ‘mesnog vlakana’). Koristite ekstra djevičansko maslinovo ulje (čak i za kuhanje) za njegovu oksidativnu stabilnost i antioksidante. Neki preporučuju riblje ulje za upalu, ali porota je na tom zaključku. Baci malo orašastih plodova i avokada.

Govoreći o dodacima, Ispitajte .com ima najopsežniju procjenu svakog pojedinog, a ja se za ovu stranicu apsolutno mogu zalagati u smislu njegove vjerodostojnosti i kvalitete sadržaja. Njihove matrice ljudskog učinka reći će vam je li dodatak vrijedan uzimanja uopće i za što.

Mislim da je poruka jasna:

Jedite raznoliku, minimalno obrađenu prehranu kao što sam gore opisivao, ali i povremeno uživajte u nekim poslasticama. Zdrava prehrana također uključuje da se opuštete u onome što jedete, umjesto da se zaletite i kažnjavate za jelo.

Sjetite se da je prehrana jedan dio zdravlja, a životni stil drugi. Možete jesti kao “protuupalno” koliko želite, ali ako vaš životni stil ne bude u paru, to može utjecati na razinu upale u vašem tijelu. Spavajte i vježbajte.

Ne slušajte randome na Internetu.

Ovaj je recenzija Zdrave mame mama.

Tijekom godina dobio sam bezbroj zahtjeva da napravim recenzija zdrave mame, pa evo nas!

Kupio sam knjigu i bio je bijesan približno čim sam je otvorio. U stvari, toliko sam stisnula čeljust dok sam ovo pisao, doslovno sam morao staviti svoj štitnik za usta.

To je prvo u mojoj povijesti preispitivanja prehrane.

Što je Trim zdrava mama?

Sa svojim simpatičnim logotipom leptira, sestre zdravog izgleda koje su autor knjige koje su poput vas (zapravo, ne oni nisu, ali u svakom slučaju), i oznaka “Drži to jednostavno, budite zdravi,” THM Čini se da je prilično evoluirano, barem za komercijalni program prehrane.

„Pridružite se pokretu za slobodu hrane!“ Knjiga proglašava.

Ali, onda dolazi jezik. Varati. Zločest. ‘Nečisto’ meso. ‘Vožnja-Thru Sue’ i ‘Paša milost.’ ‘Can-Haves.’ ‘PINCIMMING PIVERSKE I HRANE DIJELE.

Oh. Moj. Bog. Održava me.

A u predgovoru? Ovo:

‘Želimo vam ponuditi zdravu hranu. Konačno, jednostavnost prehrane koja teče bez potrebe za skupljanjem puno samoodricanja ili čineći kuhinju koncentracijskim kampom. “

Izvinite?

Kao hebrejski, duboko sam uvrijeđen u usporedbi kuhinje s koncentracijskim kampom.

To je jednostavno nevjerojatno neznalica.

SOOOO, ovdje nismo baš krenuli s desnom nogom. Ali držat ću se otvorenog uma.

Trim Healthy Mama Store

Postoji THM internetska trgovina s THM -om brendirala sve, od vrhnja lica do zaslađivača do deodoransa. Postoji smiješna prozorska naljepnica koja svima najavljuje da pratite ovu prehranu. Postoji posebna žlica Stevia koja se zove “Doonk”. Kada vaša prehrana sadrži toliko umjetnog zaslađivača da za nju možete kupiti posebnu žlicu, to je možda crvena zastava, zar ne mislite?

Sestre prakticiraju kršćane, a knjiga (dugačka 600 stranica) ima obilje biblijskih referenci, pa čak i poglavlje o vezama. Što u stvarnom jebotu rade, davanje seksualnih savjeta u dijetalnoj knjizi? Kakve veze ima erektilna disfunkcija s tim što je riječ o zdravoj mami?

Postoji mnoštvo referenci na usrećivanje muža ili kako mu neće trebati povišicu kada počnete pratiti ovu prehranu. Yeesh. Mislim, poštujem one koji odluče živjeti tradicionalni način života, ali nisam siguran da sve ovo ima mjesto u knjizi o hrani.

Knjiga postaje još čudnija kada sestre obeshrabruju vegansku prehranu jer Biblija kaže da jedu ‘čisto’ meso i kažu da je Biblija ispravna nad liječnicima koji promoviraju veganstvo ili vegetarijanizam. Inzistiraju na tome da je sirova prehrana loša, jer je Isus skuhao svoju hranu. Iako obje sestre ranije u knjizi priznaju da su nekada bili sljedbenici sirove prehrane, a kasnije u knjizi, odnose se na životna svojstva sirove salate.

Kažem vam, ne možete ovo sranje. Opet, praćenje Biblije je osobna sklonost, ali pretpostavljam da je moja poanta ovdje da odabir biblijske filozofije tijekom modernog istraživanja čini ovu knjigu mišljenjem nasuprot nečemu što se temelji na dokazima.

Je li Trim zdrava mama dobra prehrana?

Kao stranu, iako su sestre rekle da to nije prehrana, nisam siguran u kojem bajkovitom svijetu žive. To je 1000% dijeta:

Ima pravila o tome što možete, a što ne možete jesti.

Usredotočen je na gubitak kilograma.

dugoročno propisuje “on-plan” kako bi održao svoju težinu.

Ako ovo nije prehrana, nisam baš siguran što je. Samo zato što vas plan ne naređuje na ljestvici ne znači da nije prehrana.

Što je Trim zdrava mama dijeta?

THM se temelji na sljedećim pravilima:

Nikad ne jedite ugljikohidrate i masnoću pri istom obroku.

ugljikohidrati trebaju biti ograničeni na kruh od kiselog tijesta ili proklijali voće (osim ne voća poput krušaka, breskve, nektarine, naranče, banane, itd.) I povrće. Nisu dopušteni dodani šećeri, samo Stevia i drugi zaslađivači (ali ne Splenda, o moj Bože !! ne Splenda !!)

Jedite svaka tri sata.

U knjizi postoji vrlo strogo upozorenje za sve kapice na odgovarajuće kombinacije hrane:

Nikada ne uključite velike količine masti i ugljikohidrata u isti obrok, osim ako ne pokušavate dobiti

ili održavati težinu. Drugim riječima, nemojte tandem gorivo!

Ako ne slijedite ovo pravilo, nećete imati kontrolu nad tjelesnom masnoćom.

Pogledajte što govore. Slijedite naša pravila ili ćete izgubiti kontrolu nad masnoćom.

Ja sam bez riječi. Stvarno jesam. To je sjebano. I FYI – to uopće nije istina.

Trim Zdrava mama obroka

Obroci su kategorizirani u (zadovoljavajuće) obroke, “koji su s visokim udjelom masti, niske udjele ili” e “(energiziraju) koji su umjereni u ugljikohidrate, nisko-masnoće.

I obroci s i e sadrže proteine.

Crossover obroci su obroci koji sadrže oba ugljikohidrata masti.

Hrana s malo masti i ugljikohidrata naziva se “povlačenjem goriva” i može ući u E ili S grupu.

Obrok koji se temelji na hrani za gorivo i proteinima naziva se “obrok za povlačenje goriva.”

Možete dodati ugljikohidrate u obrok s Helper Foods.

Jeste li još uvijek sa mnom ovdje?

Mogao bih napraviti cijeli post samo na obrocima, ali dovoljno je reći da su neki visoki masti, neki su umjereni ugljikohidrat, vi slijedite popise hrane, bla bla bla. Dovoljno.

Sestre puno govore o neto ugljikohidratima i kalorijama, iako ovo nije prehrana!

Kažu sljedbenicima da kuhaju samo sa zasićenim mastima, jer “oni su jedini koji se ne pretvaraju u trans-masti kuhanjem.” To je nevjerojatno lažno. Kao, tako neistinito. Isto kao kad kažu da se crveno palmino ulje ‘agresivno bori protiv raka. “

Jednostavno ne mogu.

Postoji puno recepata THM-a, uključujući jedan za sir bez mlijeka napravljenog od tahinija i kolagena (samo sam se malo bacio u usta), kavu s kavom s kavom, kolagenom i uljem; i piće nazvano “The Shinker”, koje je očito “postalo viralno” kad je prvi put objavljen.

Ovo piće „pomaže smanjiti vaše masne stanice. Kombinirani termogeni sastojci za jačanje potiču energiju i ubrzavaju metabolizam. ” (Evo mog bloga o metabolizmu)

Kakvo opterećenje sranja. Ali ovo nije dijeta !!

Možete li vidjeti zašto sam trenutno tako razdražen?

Skinjač sadrži mješavinu čaja, ekstrakta vanilije, bademovog mlijeka, kajene paprike, soli i cimeta.

Ne samo da će ove ‘smanjiti’ masne stanice i pojačati metabolizam, već će se okusiti kao sranje.

STOP !!!

Istraživanje iza Trim Healthy Mama

U redu, dobro, nema ih.

Postoji puno anegdotskih dokaza iz pretjeranih Facebook THM grupa, ali ova prehrana uopće nije utemeljena na dokazima.

Pogledajmo neke njihove tvrdnje.

Sestre govore o fitatima, rekavši da dijeta visokog zrna uzrokuje nedostatak minerala i sve vrste simptoma, od kojih su većina nejasna (“redoviti blah” … tako znanstveni).

Ovo je neistinito.

Puno razgovaraju o inzulinu, rekavši da je višak trbuha uvijek stvar jesti previše ugljikohidrata. To je kategorički neistinito. Uče nas da dijeta s visokim udjelom ugljikohidrata uzrokuje povišeni šećer u krvi, što uzrokuje otpornost na inzulin. Ali to nije način na koji djeluje.

Oni citiraju teoriju ugljikohidrata-inzulina Garyja Taubesa, koja nikada nije dokazana.

Kažu da vam jedenje masti ne čini masnoću ako se ugljikohidle sveju na minimum.

Ovo bi bilo u redu, ako se odnosite na ketogenu prehranu. Međutim, ova prehrana još uvijek nije keto. Dakle, ova tvrdnja ne izdržava.

THM obrazloženje iza odvajanja masti i ugljikohidrata jest da je obroci s niskim i umjerenim ugljikohidratima daju vašim ćelijama priliku da se očiste glukozom, a zatim se ponovno nahranjuju.

Oni također tvrde da obroci s visokim udjelom ugljikohidrata i masti čine nas debelim jer se naša tijela mogu baviti jednim od tih makronutrijenata odjednom.

Ovo je pojednostavljeno, skicirano i apsolutno nedokazano bilo osnovnom fiziologijom ili istraživanjima. Ali to nije iznenađujuće, s obzirom na to da autori imaju nultu prehrambenu obuku.

Oni također citiraju liječnika iz knjige Suzanne Somer. Sve što kaže je smeće – od sojine hrane zbog kojih je rak glutamat, a mangan neurotoksičan. Oni se slažu s njim kad kaže da GMO uzrokuje sterilnost (ne). Tko citira bilo koga ili bilo što iz knjige Suzanne Somers? O da … ljudi koji su bez pojma.

Da je moja 12-godišnja kći napisala knjigu o dijeti, to bi bila #THM.

A govoreći o 12 -godišnjacima, ovo bi bilo sjajno vrijeme da napomenem da THM ima „dječji kurikulum“ za podučavanje djece o prehrani.

„Zarobit će dublje u otkrivanje kako čuvanje stabilnog šećera u krvi

ključ je dugotrajnog zdravlja i kako jedenje (ili pijenje) velike količine šećera

i devitalizirana, pakirana hrana može nanijeti trajnu štetu. “

Možemo li razgovarati o “trajnoj šteti?” Vrstu koja dolazi iz podučavanja djece smeća s THM -om napisanom na sve strane?

Ali jedna od najgorih stvari koje sestre rade je povučene na svoje tvrdnje.

Ova vrsta ludog razgovora česta je u THM-u-govoreći jednu stvar, a zatim se podudara. Ovo nije dijeta! Ali čekaj! Izgubit ćete kilograme slijedeći naša pravila! Ne računamo kalorije! Ali čekaj! X hrana je puna kalorija! Ne brojimo ugljikohidrate! Ali čekaj! Imate prag od 45 grama! Jedemo samo prema Bibliji! Ali čekaj! Pečeni krumpir ‘zapali šećer u krvi!’

Stavili su ovo sranje o tome da soja bude užasna u njihovu knjigu, a zatim okrenu drugi obraz i kažu da ne pokušavaju govoriti zlo o soji i kažu da ga nikad ne biste trebali jesti.

Zbunjujuće je, neinteligentno je i nepokolebljivo.

Drugim riječima, Trim Healthy Mama jasno napisali ljudi koji ne znaju o čemu dovraga razgovaraju i učinili bi svima sjajnu uslugu do 1. Ukidanje i 2. Polaska na sveučilišnom nivou na sveučilištu fiziologija.

Znate što momci?

Gotovo sam. Žao mi je, ali to više ne mogu. A ako me poznajete i znate moje prehrane, znat ćete da stvarno nikad – možda, osim jednom – nije morao prekinuti u sredini. Ali thm je tako loš. Pregled moje zdrave mama.

Želim 10 dolara natrag za ovu usranu, sramotnu, užasno ilustriranu, grubu knjigu dijeta.

It. je. tako. jebeni. loše.

Ako smršavite na Trim Healthy Mama, to je zato što režete kalorije iz svih glupih, ludih pravila koja ima. U tome nema ništa posebno ili sjajno.

Većina tvrdnji i objašnjenja kako tijelo radi i obrađuje hranu su izrazito netočni.

Moja recenzija Zdrave mame:

Ova prehrana jednostavno je plan s niskim udjelom ugljikohidrata s blesavim pravilima i lošim informacijama o hrani i vašem tijelu.

Ne slušajte ljude koji nemaju prehrambenu obuku.

Samo zato što tona ljudi slijedi plan, ne znači da je to dobro. Najčešće to znači da su svi potpuno zavedeni.

Kad plan ima pravila i usredotočen je na gubitak kilograma, to je prehrana. Razdoblje.

MLM -ovi postoje već desetljećima, a posebno u prehrambenom prostoru, uvijek se više pojavljuje. Ljudi se slijevaju prema njima jer kao savjetnici žele zaraditi novac. I kao potrošači, proizvodi obećavaju sve vrste sjajnih stvari koje nisu dostupne u glavnim trgovinama.

Moj pregled Arbonne Review i dalje je moj komad #1 na mojoj web stranici, vjerojatno zato što je Arbonne toliko popularna. Njegovi blještavi, za poruke i ženski ciljani proizvodi (ruža šampanjca fizz i mramorni proteinski proteini, bilo tko?) Stvarno donose kućicu slaninu za tvrtku.

Ali postoji druga strana MLM -a za Arbonne i ostale prehrambene proizvode, a nije tako svijetla.

Problem s Arbonneom i drugim MLMS -om

Prvi pokazatelj da je nešto sjenovit s informacijama koje su na mreži za potrošače.

Contents